Árpád-kori falut tártak fel a Holdon

Az évszázad régészeti felfedezéséről számoltak be a magyar űrhajósok. Árpád-kori falut tártak fel a Holdon.

arpadkor.png

A fotó jelentősége felbecsülhetetlen.

Először a NASA fedezte fel a különös képződményeket a Hold felszínén, miután arról 2012-ben 867 milliárd pixeles képeket készített a Lunar Reconnaissance Orbiter űrszondával. A felfedezést a mai napig titokban tartották, mivel a felvételekről nem derült ki egyértelműen, hogy természetes vagy mesterséges képződményeket látni rajta. Egy nemzetközi kutatócsoport azonban azt nyilatkozta a NASA hivatalos honlapján, hogy a Holdról érkezett minták és újabb fényképet alátámasztják a tényt: Árpád-kori falu nyomairól van szó.

A Holdon nincs légmozgás. Emiatt minden nyom, lelet páratlan minőségű. Sokkal jobban megmaradtak, mint a földi környezetben. Mintha egy ablak nyílt volna a múltba. A felfedezés át fogja írni a magyarság egész történetét. Már korábban is felmerült a gyanú, hogy a kaukázusi eredetet bizonyítani próbáló dokumentumok pontatlanok, pedig a válasz végig az orruk előtt volt, például a népi motívumokban, az ősi holdanya jelentőségében. A lovamat eloldom, amikor a Hold  fölkel, de tőled, violám, csak a halál old el kezdetű népdal is árulkodik az eredeti őshazáról – nyilatkozta Prof. Dr. Pankotai Barnabás, az ELTE Lunasztika Intézetének igazgatója.

A felfedezés nem csak válaszokat (sumér-magyar rokonság bizonyítása), hanem kérdéseket is felvetett: miért és hogyan hagyta el a magyarság a Holdat. A tudósok szerint erre a rejtélyre is fény fog derülni, miután a kutatások felfedik a Hold sötét oldalát is. (Magyar Kacsa)