Mókus marcangolt szét egy negyven éves férfit

Tragédia történt a Pest megyei Fóton. Mókus marcangolt szét egy negyven éves férfit. Az állat agresszív viselkedésére egyelőre nincs egyértelmű magyarázat.

1.jpg

A fotót készítő járókelő is sokkos állapotba került.

Reggel 9 óra körül talált rá egy járókelő arra a negyven éves férfira, akit egy mókus marcangolt halálra. A helyszínre érkező mentők már nem tudtak segíteni az áldozaton, aki perceken belül elvérzett. Az állat még a tetthelyen tartózkodott, majd a nagyobb tömeg miatt a fák közé rohant. Jelenleg is keresik a vadőrök.

160511_sci_frustrated-squirrel_jpg_crop_promo-xlarge2_masolata.jpg

A szakértő szerint emberi hiba okozta a tragédiát, nem pedig veszettség. A helyszínen talált mogyorós zacskó alapján feltételezik, hogy T. István (40) hergelte a felbőszült állatot. A vadőrök felhívták a figyelmet, hogy a nagy meleg hatására a mókusok agresszívabban viselkedhetnek, mint általában, ezért nem szabad sarokba szorítani őket. A mókusok ráadásul az emberi környezethez szokva potenciális prédát láthatnak az óvatlan járókelőkben is. A gyilkos mókus miatt határozatlan ideig lezárták a zöld övezeteket. (Magyar Kacsa)