Michael Keaton a magyar pacal szerelmese

Michael Keaton imádja a magyar konyhát. A Magyar Kacsa szerkesztősége a monori Csülök & Csülökben figyelt fel a Golden Globe-díjas amerikai színészre, aki éppen kedvenc ebédjét fogyasztotta. Keaton először egy "Mi az anyádat akarsz?"-szal fogadott, de hamar beadta a derekát. Beszélgetésünket "magyarosítva", javítva közöljük.

michael_kaetjon.png

"Mi az anyádat akarsz?"

Magyar Kacsa (továbbiakban: M. K.): Nagyon meglepő, hogy ilyen helyen futottunk egymásba. Nem támadják le folyton a vendégek?

Michael Keaton (továbbiakban: M. K.): Egy máris letámadott. (viccelődik) Semmilyen meglepő dolog sincs ebben. A színészek is emberek. Nekünk is enni kell valamit, hogy bírjuk a munkát.

M. K.: Ezek szerint Magyarországon forgat filmet?

M. K.: Igen, az Amerikai bérgyilkost, mert nagyon olcsóak a magyar helyszínek. Talán valami pletykát elkaphat majd róla a médiában a fővárosi útlezárásokkal kapcsolatban.

M. K.: Akkor miért nem egy budapesti étteremben ebédel?

M. K.: Már korábban is jártam ezen a helyen, és nagyon megkedveltem ezt az monori helyet. Kicsi pénzért annyit ehetek annyiszor, amennyi belém fér. Zseniális! Ilyet nem találok Amerikában! A magyar konyha nagyon különleges. Kiváló a fűszerezése. 

M. K.: Van kedvenc étele?

M. K.: Élek-halok a pacalért. Még a '80-as években találkoztam vele, miután a Batman forgatása után Magyarországra érkeztem kipihenni a munkát. Akkor nagyon furcsának találtam. Nem tudtam elképzelni, hogyan lehet megenni a marhabelet. Hamar bebizonyosodott, hogy előítéletes voltam.

M. K.: Nem csodálkoztak a szakácsok sem, amikor a pulthoz állt?

M. K.: Mint hallhatja, elég tűrhetően beszélek magyarul. Van egy kis akcentusom, de ezt elnézik. Ha fel is ismernek, azonnal kételyük lesz, amikor kinyitom a számat. Sok hollywoodi sztár csinálja ezt. Tele van velük Magyarország. Jönnek hozzájuk a bámészkodók a fényképezőgéppel, de amikor rájuk szólnak, hogy "Mi az anyádat akartok?", el is megy a kedvük a bajcsinálástól. Azt hiszik, csak egy hasonmás volt. Wally (szerk: Kaenu Reeves) is itt sétál valahol. De most befejezném a pacalom. Elég ingerült leszek, ha éhen maradok.

M. K.: Egy utolsó kérdést engedjen még meg! Mit üzen a magyar embereknek? 

M. K.: Ha találkoztok Braddel (Pitt) az utcán, megkérdezitek tőle az időt, és azt válaszolja: "Mi az anyádat akarsz?", mérget vehettek rá, ő az, mert a többiek általában mást se tudnak magyarul.

(Magyar Kacsa)