Freddy Krueger is szerepelt volna az Álom.net-ben

Meglepő dolog derült ki a 2009-es Álom.net-tel kapcsolatban. Eredetileg egy Rémálom az Elm utcában filmnek készült!

128248_822x617.jpg

Egy kiszivárgott kép az eredeti filmből.

Hollywoodban is megesik, hogy az élet átírja egy film forgatókönyvét. A legjobb példa erre Dr. Parnassus és a képzelet birodalma, amit Heath Ledger halála miatt kellett módosítani.

Az Álom.net című alkotást a nézők az egyik legrosszabb magyar filmnek tartják kusza forgatókönyve és nem életszerű jelenetei miatt. Kiderült, azért, mert az utolsó pillanatban kellett átírni a történetet. Egy Rémálom az Elm utcában remake-nek szánták. El is kezdték a forgatásokat Robert Englunddal, de a színész megbetegedett. Mivel szorította az alkotókat a határidő, újraírták a forgatókönyvet Freddy nélkül – míg Hollywoodban inkább leforgattak egy különálló filmet Jackie Earle Haley főszereplésével, ami egy évvel később (2010) került a mozikba.

A tényeket ismerve már nem meglepő, miért tűnik olyan értelmetlennek az Álom.net. A valódi cím (RÉMálom.net) eleve Freddy-re utal, az egész iskola Labancz Lilla rémálmaként funkcionált volna, amiben az ikonikus figura az igazgató. A kritikusok többsége úgy véli, sokkal fogyaszthatóbb és elfogadhatóbb film született volna Englunddal, de abban mindenki egyetért: az Álom.net a maga perverz módján valóban horrorra sikerült. (Magyar Kacsa)