Magnetoval turbózzák fel Öveges professzor kísérleteit

A legendás előadó fizikai kísérleteit újra kiadják DVD-n. Azért, hogy közelebb hozzák a mai fiatalokhoz, a digitális felújítás során segítségül hívták Magnetot.

magneto.jpg

Ian McKellen örömmel vállalta a feladatot.

Dr. Öveges József korának úttörője volt. A zseniális tanár szemléltető előadásaiban elsősorban fizikai kísérleteket mutatott be, így kedveltetve meg a természettudományos tantárgyakat a gyermekekkel. A felvételein egy generáció nőtt fel. Azok DVD-n először 2011-ben Öveges professzor összes kísérlete címmel jelentek meg. Az új verzióban azonban nem csupán ő szerepel a filmkockákon. Digitálisan beillesztették a mágnesesség urát, Magnetot is.

"Öveges professzor egy nagyszerű előadó, de a mai generációt már nem hozza lázba, hiszen a fiatalok a CGI segítségével sokkal merészebb dolgokat is láthatnak már a mozikban és a videó megosztó portálokon. A képregény filmek nagyon népszerűek a gyerekek körében. Evidens volt, hogy az X-men sorozat Magnetoját tesszük bele. Először Fassbendert akartuk leszerződtetni, de ő túl elfoglaltnak bizonyult, így az eredeti széria színésze vállalta el a karakter újrajátszását. Talán így még hatásosabb lett. Öveges és McKellen már csak a koruk miatt is jobban illenek egymáshoz, mint Fassbender. Az új verzióban Magneto Öveges segítője, vele mutatja be a kísérleteket. Ragyogó páros. Mintha mindig is együtt vettük volna fel a felvételeket. Még viccelődnek is egymással – számolt be a rendező."

f_ny605020216.jpg

Az egyik jelenetben már maga a professzor viseli a sisakot.

A végeredmény bámulatba ejtette a készítőket is, ezért még számos magyar film újra kiadását tervezik digitálisan kiegészítve Marvel hősökkel. Állítólag Hugh Jackmant már leszerződtették az Indul a bakterházhoz. Az Öveges professzor kísérletei Magnetoval című kiadvány valamikor 2018 elején kerül a boltokba. (Magyar Kacsa)