Az E.ON Pikachukkal reformálná meg az energiaellátást

Meglepő hírt tett közzé az E.ON, a világ egyik legnagyobb nem állami tulajdonú áram- és gáztársasága: Pokémonokkal tenné hatékonyabbá az energiaellátást.

villany-bs40_041013_4c_1.jpg

A társaság több közelmúltban történt fejlesztése nyitott a megújuló energiaforrások felé. A környezettudatosság jegyében egy olyan közleményt tettek közzé, amely szerint Pikachukkal (elektromos egér) tennék még hatékonyabbá és olcsóbbá a háztartások mindennapos áramellátását. Bár a kezdeményezés még gyerekcipőben jár, a magyar állatvédő szervezetek aktivistái máris rosszallásukat fejezték ki. Szerintük az E.ON terve irreális, a Pikachuk gépekre való rákötése pedig állatkínzás.

– Hogy tudnám ezek után bekapcsolni a mosógépet, a sütőt vagy a számítógépet? Egyfolytában azoknak a szerencsétlen Pikachuknak a sikolyait hallanám, amik az elektromos mókuskerekekben futkároznak egész nap! Hová fajulna a világ? A Pokémonoknak is vannak érzéseik! – fakadt ki egy, a nevét elhallgató aktivista.

Az E.ON sajtósai azt nyilatkozták, megértik az aggályokat, de biztosítani fogják a Pikachuk szakszerű ellátását, és elég pihenőt adnak majd nekik. A közvélemény a Charmanderek sütödei munkáján is felháborodott kezdetben, de végül mindenki megszokta a jelenlétüket. (Magyar Kacsa)