Cápa az abonyi strandon

Nincs tekintettel a vendégekre

Komoly probléma ütötte fel a fejét a Pest megyében található abonyi Városi Strand- és Termálfürdőben. Egy nagy fehér cápa zaklatja már napok óta a vendégeket.

capa_abonyban.png

"A majd három méteres állat senkire sincs tekintettel..."

A következő levél érkezett szerkesztőségünkbe egy névtelen bejelentőtől:

"Nem tudom, meddig fog fajulni a dolog, nem tudom, hogy engedheti meg akárki is azt, hogy cápa tartózkodjon az abonyi strandon! Ahogy a kép is tanúskodik róla, a majd három méteres állat senkire sincs tekintettel: vizet fröcsköl mindenkire és úszógumikat harapdál ki! Minek kell történnie ahhoz, hogy változás álljon be? Megvárjuk, amíg felfal valakit? Vegyük tudomásul, az abonyi strand az abonyi, kikapcsolódásra vágyó embereké, és nem kellene megengedni, hogy mindenféle cápa úszkáljon benne! A tengerekben sem úszkálnak emberek! Ettől eltekintve nincs baj az abonyi stranddal, de ez a cápa sokaknak a kedvét szegheti!"

A nagy fehér cápa (Carcharodon carcharias) leginkább az Amerikai Egyesült Államok északkeleti partjai mentén, Kaliforniánál, a Dél-Afrikai Köztársaságnál és Japánnál fordul elő, fiatalkori szoktatás esetén viszont megélhet édes vízben is. Viszonylagos szelídsége miatt egy abonyi szakértő feltételezi, hogy egy megunt házi kedvencről lehet szó, amit egy abonyi vendég engedhetett szabadon a strandon.

– Az eset nem lenne példa nélküli – tette hozzá. – A felelőtlen állattartók nem számolnak azzal, hogy kedvencük egyszer kinövi az akváriumot. Ezért nagyon fontos, hogy egzotikus példányokat csak bejegyezve, állatkereskedésből válasszunk!

abony_strand_nagymedence_1.jpg

Nem mindenki fogadta ellenségesen az abonyi cápát. Egyes vendégek szerint csak ismét a bolhából csináltak elefántot. Szerintük a cápát is megilleti a barátságos vízi környezet annak ellenére, hogy nem hazai cápafajról van szó. (Magyar Kacsa)