Csillagkapu épül az 5-ös metróban

Leporolták az 5-ös metró terveit: Csillagkapu fog épülni benne.

img_7475_metro_alagut0.jpg

Pályázatot írt ki a Nemzeti Infrastruktúra Zrt. (NIF) a megvalósításra. Az új tervek szerint a metró alagútban egy féregjárat működne, amely a korábbi szerelvényeknél sokkal gyorsabban szállítaná az utasokat a főváros egyik szegletéből a másikba. A NIF kommunikációs igazgatója elmondta, hogy ez a technológia nem csupán korszerűbb, hanem olcsóbb is, mivel nem kell kiépíteni olyan hosszú szakaszt.

"A Csillagkapu lehetővé tenné, hogy Budapest lakossága más csillagközi rendszerekbe utazzon. Ezzel csökkentenénk a főváros autóhasználatát is a gázkibocsátással együtt. Ez az eljárás teljes mértékben környezetbarát – vázolta fel az új tömegközlekedési eszköz hatékonyságát."

12854052_ad4a69617e54e285277e806fe1396592_wm.jpg

Nem mindenki örül azonban a fejlesztésnek. Néhány budapesti lakos kifejezte a félelmét ezzel kapcsolatban. Szerintük így is rengeteg illegális bevándorló tartózkodik a fővárosban, akik gyakran agresszíven viselkednek és nem tartják tiszteletben a keresztény európai kultúrát. Budapestet már elárasztották a tüntetők plakátjai. (Magyar Kacsa)