A hatodik Trónok harca kötet Kárpátok szeleire módosult

Meglepő hírt tett közzé a világhírű fantasy regényciklus, a Tűz és jég dala írója, George R. R. Martin. A máig kiadatlan hatodik könyv címét Kárpátok szeleire keresztelte át.

george-rr-martin.jpg

A szerző szeretne elhatárolódni a HBO sorozatától.

Rajongók milliói várják, hogy George R. R. Martin, amerikai író befejezze kultikus regényciklusát. A Tűz és Jég dala alapján készült televíziós sorozat hatalmas népszerűségnek örvend, azonban a Trónok harca hatodik évada már túlhaladt az eddig megjelent könyveken. Martin azt nyilatkozta, hogy az általa megálmodott történet és a mozgóképes verzió között eddig is óriási eltérés volt; nem lesz ez másképp a folytatásban sem. A 2011-es Sárkányok tánca óta azonban még nem jelent meg a hatodik rész, amit Martin a következő okokra hivatkozva indokolt:

"A Tűz és Jég dala kötetei egyenként is rettenetesen hosszúak, én pedig lassú író vagyok. Ha valaki ilyen régóta ír egy ilyen hosszú sorozatot, annak a koncepciója is folyamatosan változik. A forrásaim eddig leginkább az angol történelemből merítettek, de amióta magyar szerzők köteteit olvasom, rájöttem, tévúton jártam a befejezést illetően. A rajongókat évtizedek óta foglalkoztatja a kérdés: kié lesz a Vastrón? Daenerysé, Cerseié, esetleg Havas Joné? Westerosnak egy határozott és bölcs vezetőre lenne szüksége, és ki lenne alkalmasabb erre a feladatra, mint Szent István király, esetleg Mátyás? Hiszen ő volt az igazságos!"

A Kárpátok szeleinek még nincs hivatalos megjelenési dátuma, de az író megígérte, hogy már nem kell sokáig várni rá. (Magyar Kacsa)