A Kárpát-medence valójában egy óriási meteor kráter

Megdöbbentő elmélettel állt elő az ELTE Lunasztikai Tanszékének vezetője. Szerinte a  Kárpát-medence valójában egy óriási meteor kráter.

cikkek_20198.jpg

Ahogy arról már korábban is beszámoltunk, Árpád-kori település nyomaira bukkantak a Holdon a kutatók. A felfedezés rengeteg kérdést felvetett, többek közt azt is, miért hagyta el a magyarság eredeti lakhelyét. Az ELTE Lunasztikai Intézetének igazgatója, Prof. Dr. Pankotai Barnabás elmélete szerint nem szándékosan történt a népvándorlás, hanem egy szerencsétlen természeti katasztrófa miatt, amely során a Holdból leszakadt egy darab, egyenesen Közép-Európába csapódva.

– Ez a becsapódás okozta a Kárpátok gyűrűit. Lényegében a Kárpát-medence nem más, mint egy óriási meteor kráter. Ez az elmélet alátámasztja azt az ősi néphiedelmet, amely szerint a magyarság szó szerint az égből érkezett – ha úgy tetszik, lepottyant. "Csillagos ég, merre van a magyar hazám, Merre sirat engem édesanyám?" c. népdal utal erre a fájdalmas búcsúra, amely során szétszakadt a nemzetünk. Valószínűleg ez nagyobb csapás lehetett, mint Trianon." – nyilatkozta az igazgató.

(Magyar Kacsa)